Krūtų echoskopija Klaipėdoje - Affidea Lietuva

Krūtų echoskopija Klaipėdoje

Moterims krūtis tikrintis turėtų būti taip pat svarbu kaip ir tikrintis pas ginekologą. Ir ne tik tada kai jaučia skausmą, tempimą, čiuopia guzelį arba grublėtumą, bet ir profilaktiškai. Krūtų ligos, ypač piktybinės dažnai pradžioje jokių simptomų neturi.
Moterys, sergančios mėnesinėmis, krūtų tyrimui turėtų rinktis pirmą ciklo pusę (t.y. pirmą savaitę po mėnesinių). moterims po menopauzės tinka bet koks laikas. Saugiausia krūtis pasitikrinti 1 kartą metuose, ypač moterims, kurios tarp artimiausių giminaičių turi sergančių (sirgusių) krūtų arba kiaušidžių piktybiniais navikais. Krūtis būtina pasitikrinti prieš pradedant vartoti hormoninę kontracepciją arba pakaitinę hormonų terapiją, pabaigus maitinti krūtimi, prieš dedant krūtų implantus.
Pirminis krūtų tyrimas moterim iki menopauzės yra echoskopija, po menopauzės – mamografija. Tačiau esant reikalui, echoskopu radus įtartinų pakitimų ir jaunoms moterims diagnozės patikslinimui atliekama mamografija. Ir atvirkščiai, moterims po menopauzės mamografija ne visada būna visiškai tiksli ir reikia papildomai atlikti krūtų echoskopinį tyrimą. Tai priklauso nuo krūties riebalinio ir liaukinio audinio santykio ir pralaidumo echo arba rentgeno spinduliams. Pralaidumas gali keistis dėl amžiaus, hormoninių tablečių vartojimo, maitinimo krūtimi.
Echoskopuojant krūtyse nustatomi latakų išsiplėtimai, cistos, augliai. Krūtų echokopija ypač svarbi tam, kad krūties vėžys būtų diagnozuojamas anksti. Šiuo metu pastebima tendencija, kad krūties vėžiu serga vis jaunesnės moterys.