„Affidea“ įsigyja „Medicinos paslaugų grupę“ (MPG) ir dvigubina savo veiklą Lietuvoje - Affidea Lietuva

July 2, 2019

„Affidea“ įsigyja „Medicinos paslaugų grupę“ (MPG) ir dvigubina savo veiklą Lietuvoje

„Affidea“, Europoje pirmaujanti pažangių diagnostinio vaizdinimo, ambulatorinų ir vėžio gydymo paslaugų teikėja, šiandien paskelbė įsigijusi „Medicinos paslaugų grupę“ (MPG), jungiančią keturias įmones – UAB „MCT kompiuterinė tomografija“, UAB „Alytaus medea klinika“, UAB „Šilutės MCT“ ir UAB „Endemik“ – iš LitCapital I KŪB fondo.

„MPG“ jungia gerai žinomas asmens sveikatos priežiūros paslaugų įstaigas Lietuvoje ir turi platų 12 ambulatorinių ir diagnostinio vaizdinimo klinikų tinklą aštuoniuose šalies miestuose. MPG teikia įvairių medicinos paslaugų spektrą, įskaitant skiepijimą, diagnostinį vaizdinimą (rentgenografija, kompiuterinė tomografija ir magnetinio rezonanso tomografija), laboratorinę veiklą, gydytojų specialistų konsultacijas bei profilaktinius sveikatos tikrinimus.

Šiuo žingsniu „Affidea“ tinklas Lietuvoje išauga dvigubai – nuo 11 iki 23 centrų, aptarnaujančių per 250.000 pacientų kiekvienais metais ir kuriuose dirbs daugiau kaip 420 profesionalų, iš kurių 200 – „MPG“ priklausiusioms asmens sveikatos priežiūros įstaigoms.

Giuseppe Recchi, „Affidea“ generalinis direktorius, komentuodamas apie pastarąją „Affidea“ grupės investiciją Lietuvoje, teigė kad šis žingsnis yra svarbus įmonės vystymosi procese ir skatina ilgalaikį įsipareigojimą teikti aukštos kokybės paslaugas tiek Lietuvoje, tiek ir kitose Europos šalyse. „MPG priklausančios gydymo įstaigos turi stiprią reputaciją Lietuvoje ir mes su dideliu džiaugsmu sveikiname jas prisijungus prie mūsų „Affidea“ šeimos Europoje. „MPG“ įtraukimas sustiprins mūsų ambulatorinės sveikatos priežiūros ir diagnostinio vaizdinimo paslaugų tinklą. Dabar „Affidea“ tinklui Europoje priklauso 256 centrai. Tačiau mes vis dar turime norą augti, todėl ir toliau ieškosime tinkamų galimybių visoje Europoje, kad dar labiau išplėstume įmonės teikiamų sveikatos priežiūros paslaugų spektrą“ – teigia G. Recchi.

„Affidea Lietuva“ generalinio direktoriaus Vitalijaus Orlovo teigimu, įvykęs sandoris prisidės prie šalies sveikatos apsaugos sistemos tobulinimo ir didins paslaugų prieinamumą gyventojams.

„Jau daugiau nei dešimtmetį plėtodami veiklą Lietuvoje siekiame užtikrinti, kad mūsų pacientai gautų aukščiausius europietiškus standartus atitinkančias medicinines paslaugas. Naujasis plėtros etapas padvigubina mūsų buvimą Lietuvoje, o tai reiškia, kad nuo šiol savo klientams galėsime pasiūlyti daugiau galimybių naudotis mūsų medicinos paslaugomis. „MPG“ priklausančios klinikos ir diagnostikos centrai labai gerai papildo „Affidea“ geografinį buvimą visoje šalyje, galimybę klientams paslaugas gauti arčiau namų ir tuo pačiu įsipareigojimą jiems teikti tik aukštos kokybės medicinos paslaugas. Tai – naujas žingsnis mūsų ilgalaikio augimo procese, skatinantis ir toliau plėtoti aukštos kokybės ambulatorines paslaugas. Einant į priekį kaip vienai įmonei, mūsų esminiu prioritetu ir toliau išliks ypatingas dėmesys teikti aukštos kokybės medicinos paslaugas, sutelkiant dėmesį tiek į mūsų gydytojų, mūsų darbuotojų, tiek ir į mūsų klientų poreikius“, teigia V. Orlovas.

„Per maždaug trijų metų laikotarpį MPG pademonstravo itin spartų augimo tempą. Investicijos į įrangos įsigijimą, esančių klinikų renovacija ir naujų klinikų atidarymas leido reikšmingai pagerinti teikiamų paslaugų kokybę ir klientų pasitrenkimo lygį“ – sako Šarūnas Šiugžda, fondo „LitCapital“, kuriam ir priklausė „MPG“, įkūrėjas ir vadovaujantis partneris.

Pirkimo procese Affidea teisiniu patarėju buvo advokatų kontora WALLESS, finansiniu patarėju – PwC (Pricewaterhouse Coopers). Pardavėjų finansinis patarėjas buvo Swedbank Investicinės Bankininkystės padalinys Lietuvoje ir advokatų kontora TGS Baltic.

________

Apie „Affidea“

„Affidea“ (www.affidea.lt) yra Europoje pirmaujanti pažangių diagnostinio vaizdinimo, ambulatorinų ir vėžio gydymo paslaugų teikėja, veikianti 16 Europos šalių, 256 centruose. „Affidea“ grupėje dirba daugiau kaip 9000 ir kiekvienais metais atliekama daugiau kaip 13 milijonų tyrimų. „Affidea“ yra vienintelė sveikatos priežiūros paslaugų teikėja, užimanti pozicijas IMB Watson Vaizdinimo ir Microsoft Cloud Tarybose. Dėl nuolatinio dėmesio pacientų saugai, „Affidea“ yra labiausiai Europoje apdovanota įmonė. Net 50 proc. Europos Radiologų draugijos „EuroSafe Imaging“ įverinimą turinčių diagnostikos centrų priklauso „Affidea“. „Affidea“ priklauso Bertarelli šeimai valdomam „Waypoint Capital“.

Apie „Affidea Lietuva“

„Affidea Lietuva“ yra pirmaujanti diagnostinio vaizdinimo paslaugų teikėja Lietuvoje, nuo šiol turėsianti 23 sveikatos prižiūros centrus, kuriuose dirbs daugiau kaip 420 savo srities profesionalų. „Affidea Lietuva“ Šiaulių diagnostikos centras yra vienintelis diagnostinio vaizdinimo centras Baltijos šalyse turintis 5 žvaigždučių EuroSafe Imaging įvertinimą iš Europos Radiologų draugijos už ypatingą dėmesį pacientų saugai.

Apie „Medicinos Paslaugų Grupė“ (MPG)

„Medicinos Paslaugų grupė“ buvo suformuota 2016 metų pradžioje sujungiant keturias privačias sveikatos priežiūros įstaigas, iš kurių „Endemik“ yra seniausiai veikianti privati sveikatos priežiūros įstaiga Lietuvoje. „MPG“ turi platų 12 ambulatorinių ir diagnostinio vaizdinimo klinikų tinklą aštuoniuose šalies miestuose ir teikia įvairių medicinos paslaugų spektrą, įskaitant skiepijimą, diagnostinį vaizdinimą (rentgenografija, kompiuterinė tomografija ir magnetinio rezonanso tomografija), laboratorinę veiklą, gydytojų specialistų konsultacijas bei profilaktinius sveikatos tikrinimus ir t.t.

Apie „LitCapital“

„LitCapital yra nepriklausoma plėtros kapitalo fondų valdymo bendrovė. Šiuo metu LitCapital rizikos kapitalo valdymo įmonė valdo 25 mln. eurų dydžio LitCapital I KŪB fondą, kuris investavo į 8 Lietuvos įmones: UAB „Lignoterma“ (energetika), UAB „Putokšnis“ (pakuotė), „NNL LT“ (logistika), UAB „Brolis Semiconductors“ (technologijos), UAB „Baltik Vairas“ (elektriniai ir miesto dviračiai), UAB „Altechna“ (technologijos), UAB „Eldes“ (technologijos), UAB „MPG“ (medicinos paslaugos). Vidutiniškai į vieną įmonę buvo investuota nuo 2 iki 3 mil eurų. LitCapital valdymo įmonė kartu su investuotojų grupe taip pat valdo 61% AB “Audimas” akcijų paketą. 2019 metais LitCapital įsteigė naują 35 mln. EUR LcX Opportunity Fund, kuris investuoja pagal panašią strategiją į sparčiai augančias bendroves.