FOX makrogardelės padidėjusio jautrumo maistui tyrimas 287


Registracija

FOX makrogardelės tyrimas yra skirtas ištirti padidėjusį jautrumą maistui.

Tai pusiau kiekybinis in vitro diagnostinis tyrimas, nustatantis IgG 1-4 poklasių antikūnus.

Kokie alergenai ištiriami?

Ištiriami 287 maisto produktai ir maisto priedai iš šių maisto grupių:

  • žuvis, jūros gėrybės

  • mėsa ir jos produktai

  • pienas, jo produktai, kiaušiniai

  • javai ir sėklos

  • riešutai

  • daržovės

  • ankštinės daržovės

  • vaisiai

  • prieskoniai

  • valgomieji grybai

  • kava ir arbata

  • nauji maisto produktai

Ar reikalingas specialus pasiruošimas šiam tyrimui?

Ne.

Ar tyrimą galima atlikti vaikams?

Tyrimas yra draugiškas vaikams, nes kraujas gali būti paimamas iš piršto galiuko. Vaikams tyrimą atlikti rekomenduojama tik praėjus bent 2 metams nustojus žindyti krūtimi.

Kada rekomenduojama atlikti FOX makrogardelės tyrimą?

Tyrimą rekomenduojama atlikti, jei:

  • siekiate įvertinti šiuometinę mitybos būklę

  • jaučiate lėtinį nuovargį, galvos skausmus

  • įtariate IgG klasės antikūnų nulemtas padidėjusio jautrumo maistui reakcijas, kurios dažniausiai pasireiškia pilvo pūtimu, pilvo skausmu

  • susiduriate su sunkumais keičiant kūno kompoziciją

  • įtariate neinfekcinės kilmės žarnyno uždegimą

  • sergate dirgliosios žarnos sindromu

Jei vargina bent vienas ar keli aukščiau išvardintų simptomų, nedelskite ir kreipkitės į Affidea gydytojus specialistus. 

Alergenų sąrašas

Pienas ir kiaušiniai

Avies pienas

Avies pieno sūris

Buivolės pienas

Camembert sūris

Ementalio sūris

Gouda sūris

Grūdėta varškė

Karvės pienas

Karvės pieno Bos d 4 * baltymas

Karvės pieno Bos d 5 * baltymas

Karvės pieno Bos d 8 * baltymas

Kiaušinio baltymas

Kiaušinio trynys

Kupranugarės pienas

Mozzarella sūris

Ožkos pienas

Ožkos pieno sūris

Parmezano sūris

Pasukos

Putpelės kiaušiniai

Mėsa

Antiena

Arkliena

Elniena

Ėriena

Jautiena

Kalakutiena

Kiauliena

Ožkiena

Stirniena

Strutiena

Šerniena

Triušiena

Veršiena

Vištiena

Žuvis ir jūros gėrybės

Ančiuviai

Aštuonkojis

Atlanto menkė

Atlanto silkė

Austrės

Dygioji raja

Dorada

Ikrai

Juodadėmė menkė

Jūrinės ausinukės (moliuskai)

Jūrinis ešerys

Jūros lydeka

Jūrų liežuvis

Jūrų velnias

Kalmarai

Kardžuvė

Karpis

Krabas

Krevečių mišinys

Otas

Paprastosios šiaurinės krevetės

Plačiažnyplis vėžys

Plekšnė

Sardinės

Sepija

Skumbrė

Širdutės (moliuskai)

Šukutės

Tunas

Ungurys

Upėtakis

Veneridos (moliuskai)

Javai ir sėklos

Kviečiai paprastieji (lenkiški)

Aguonos

Avižos

Bolivinės balandos sėklos (kvinoja)

Burnotis

Durum kviečiai (kietagrūdžiai)

Einkorn kviečiai (vienagrūdžiai laukiniai)

Emmer kviečiai (dvigrūdžiai)

Glitimas

Grikiai

Kanapių sėklos

Kedrinės pinijos

Kukurūzai

Kviečiai

Kviečių gliadinai Tri a Gliadin *

Kviečių sėlenos

Kviečių želmenys

Linų sėmenys

Lubinų sėklos

Miežiai

Moliūgų sėklos

Rapsai

Ryžiai

Rugiai

Salyklas (miežių)

Saulėgrąžos

Sezamo sėklos

Soros

Spelta

Riešutai

Anakardžio riešutai

Bertoletijų riešutai

Graikiniai riešutai

Kokosas

Kokoso pienas

Kolamedžio riešutai

Lazdyno riešutai

Makadamijų riešutai

Migdolai

Pekano (karijų) riešutai

Pistacijų riešutai

Valgomieji kaštainiai

Valgomoji viksvuolė

Ankštinės daržovės

Avinžirniai

Baltosios pupelės

Cukriniai žirniai

Lęšiai

Soja

Spindulinės pupuolės (Mung pupelės)

Šparaginės pupelės

Tamarindas

Žemės riešutai

Žirniai

Vaisiai

Abrikosai

Agrastai

Ananasas

Apelsinas

Arbūzai

Avietės

Bananai

Braškės

Datulės

Dumplainiai

Figos

Gervuogės

Granatai

Greipfrutai

Kivis

Kriaušės

Laimas (žalioji citrina)

Citrinos

Ličiai

Mandarinai

Mangas

Vyšnios

Melionai

Nektarinai

Obuoliai

Papaja

Pasiflora

Persikai

Raudonieji serbentai

Razinos

Slyvos

Spanguolės

Šeivamedžio uogos

Šilkmedžio uogos

Vynuogės

Daržovės

Agurkai

Alyvmedis

Artišokai

Avokadas

Baklažanai

Baltieji gūžiniai kopūstai

Bambuko ūgliai

Briuselio kopūstai

Brokoliai

Bulvės

Burokai

Cikorija

Cukinijos

Česnakai

Dilgėlių lapai

Gražgarstės (Rukola)

Gumbiniai salierai

Gūžiniai kopūstai

Hokaido moliūgai

Kalafiorai

Kaliaropės

Kaparėliai

Kininiai bastučiai

Krienai

Laiškiniai česnakai

Lapiniai burokai

Lapiniai kopūstai

Meškinis česnakas

Morkos

Pankoliai

Pastarnokai

Pekino kopūstai

Pomidorai

Porai

Raguotasis melionas (Kiwano)

Raudonieji kopūstai

Rėžiukai

Ridikėliai

Romanesco žiediniai kopūstai

Ropės

Saldžiosios bulvės (batatai)

Saliero stiebai

Salotinės sultenės

Salotinės trūkažolės

Savojiniai kopūstai

Sviestiniai moliūgai

Svogūnai

Šalotiniai svogūnai

Šparagai

Špinatai

Trūkažolės

Prieskoniai

Anyžius

Bazilikas

Ciberžolė

Cinamonas

Citrinžolė

Čili pipirai

Čiobreliai

Garstyčios

Gvazdikėliai

Imbieras

Kadagio uogos

Kajeno pipirai

Kalendra

Kardamonas

Karis

Kmynai

Krapai

Kuminas

Lauro lapai

Mairūnas

Mėtos

Muskato riešutas

Paprika

Peletrūnas

Petražolės

Pipirai (juodieji/baltieji/žalieji/raudonieji/geltonieji)

Raudonėlis

Rozmarinas

Šalavijas

Vaistinė ožragė

Vanilė

Valgomieji grybai

Baravykai

Enoki (Juodkotės ugniabudės)

Eringi (Karališkasis trimitas)

Gluosninės kreivabudės

Pievagrybiai

Voveraitės

Nauji maisto produktai

Alavijas

Aronijų uogos

Baobabo vaisius

Chia sėklos

Chlorella (žalieji dumbliai)

Didysis milčius

Dygminų aliejus

Ginkmedis

Guarana

Jakono šaknis

Kiaulpienių šaknys

Kininis ženšenis

Migdolų pienas

Naminis svirplys

Nori (Jūržolė)

Peruvinė pipirnė

Skėrys keleivis

Spirulina

Tapijoka (Valgomasis manijokas)

Varnalėšų šaknys

Wakame (jūriniai dumbliai)

Kava ir arbata

Aliejinė moringa

Jazminai

Juodoji arbata

Kakava

Kava

Kinrožės

Pipirmėtės

Ramunėlės

Žalioji arbata

Kiti

Agar Agaras

Alaus mielės

Apyniai

Aspergillus niger

Cukranendrių cukrus

Kepimo mielės

M-Transgliutaminazė, mėsos klijai

Medus

Šeivamedžio žiedai

CCD

Žmogaus laktoferinas