CYTOLISA 176 produktų
Cytolisa yra maisto netoleravimo tyrimas (specifinių IgG tyrimas). Paletę sudaro 176 maisto produktai ir priedai.
• Prieš atliekant tyrimą nebūtina specialiai pasiruošti – galima valgyti, gerti, vartoti medikamentus. Tyrimo rezultatams tai įtakos neturi.
• Kiekvienas pacientas gauna indvidualų atsakymą: pagal nustatytą netoleruojamų produktų kiekį, programa automatiškai pateikia 8 dienų rotacinės dietos rekomendacijas, t.y., rekomenduojamų naudoti produktų sąrašą, kurį galima derinti savo nuožiūra, neribojant kalorijų kiekio. Tai naujausios rekomendacijos, kadangi vien iš tyrimo rezultato negalima sudaryti dietos. Priešingai, maistas kasdien turi būti rotuojamas ir valgomas kuo įvairesnis.
• Kiekvienas netoleruotinas maisto produktas įvertinamas procentine išraiška (%). Kuo % didesnis, tuo rečiau rekomenduojama vartoti maisto produktą arba kuriam laikui jo iš vis atsisakyti.
• Tyrimas atliekamas iš veninio kraujo.
• Tyrimas atliekamas Vokietijoje.
• Atsakymas pateikiamas per 10 darbo dienų, lietuvių, rusų arba anglų kalba pasirinktinai.
CYTOLISA (176 produktų) nustato reakciją šioms produktų grupėms:
Daržovės
Morka, raudonasis burokėlis, pomidoras, cikorija, konservuoti kukurūzai, gražgarstė, artišokas, pankolis, poras, paprika, cukinija, „Iceberg“ salota, lapinė salota, špinatai, baklažanas, agurkas, saliero stiebas, svogūnas, salotinė trūkažolė, itališka cikorija (raudonoji), pekino kopūstas, ropė, raudongūžis kopūstas, moliūgas, petražolės šaknis, valgomoji gelteklė, saldžiosios bulvės, kalafijoras, garbanotasis kopūstas, „Romanesco“ kopūstas, baltagūžis kopūstas, bulvė, ridikėlis, saliero šaknis, bulvinė saulėgrąža (topinambas), brokolis, kaliaropė, briuselio kopūstas, savojos kopūstas, pastarnokas, kukurūzai, lapinis burokėlis, šparagas
Žuvis ir jūros gerybės
Upėtakis, lašiša, menkė, tunas, krevetės, sardinės, kalmaras, silkė, skumbrė, plekšnė, midijos.
Prieskoniai
Bazilikas, imbieras, kajeno pipirai, krienai, kalendra, šalavijas, anyžius, vanilė, krapas, pipirnė, raudonėlis, juodasis pipiras, laiškinis česnakas, cinamonas, meškinis česnakas, česnakas, petražolė, kmynai, rozmarinas, čiobrelis, saldžioji ceratonija
Vaisiai
Avokadas, abrikosas, raudonasis serbentas, datulė, mandarinas, apelsinas, citrina, greipfrutas, slyva, citrina, ananasas, obuolys, kriaušė, bananas, braškė, vyšnia, mango, papaja, arbūzas, melionas, avietė, kivi, persikas, vynuogė.
Riešutai
Žemės riešutai, makadamijos riešutai, pistacijos, lazdyno riešutai, migdolai, graikiniai riešutai, anakardžiai, kokoso riešutas, kaštainis.
Ankštiniai
Žalieji žirneliai, avinžirniai, žirniai (ankštyse), šparaginės pupelės, lubinas, sojos pupelės, pupos (didžiosios), daržinės pupelės, spindulinė pupuolė, lęšiai.
Mėsos produktai
Jautiena, kiauliena, vištiena, antiena, aviena, šerniena, kalakutiena, strutiena, stirniena.
Pieno produktai
Camembert sūris, Gruyere sūris, varškės sūris, ožkos sūris, Appenzel sūris („Šveicariškas“ fermentinis sūris), Mocarela sūris, Tilsiter sūris, Gouda sūris („Šveicariškas“ fermentinis), Parmezano sūris, sūrio produktai, varškė, karvės pienas, kumelės pienas (kumisas), ožkos pienas, pasukos, jogurtas.
Grūdai ir sėklos
Neprinokusi džiovinta spelta, spelta, Kamut kviečiai, rugiai, dygmynų aliejus, aguonos, sezamas, burnotis, vienagrūdžiai kviečiai, avižos, kvinoja, kviečiai, moliūgo sėklos, saulėgrąžos, grikiai, miežiai, soros, ryžiai, laukiniai ryžiai, linų sėklos, rapsai.
Įvairūs
Kava, medus, kakavos pupelės, alaus mielės, Aspergilus niger grybelis, grybai, kepimo mielės, kiaušinio trynys, kiaušinio baltymas, alyvuogės, saldžiosios ceratonijos derva (E410).
Jei tyrimo metu nustatyta teigiama reakcija tam tikriems maisto produktams, eliminavus juos iš savo mitybos* galima ženkliai pagerinti savo savijautą. Kartu su tyrimo rezultatais pateikiami išsamūs patarimai kaip keisti netoleruojamus maisto produktus.
*Prieš ženkliai keičiant mitybos planą rekomenduojama pasitarti su savo gydytoju, dietologu arba mitybos specialistu.